Genieten in Corona tijd?

Corona tijd..

Ik weet natuurlijk niet in welke situatie jij zit. Misschien is er wel iemand van jouw dierbaren ernstig ziek. Dan wens ik je veel sterkte. Eind vorig jaar was mijn broer ernstig ziek en lag op de IC dus ik kan me er wat bij voorstellen. Voor welke keuzes je staat, in welke onzekerheid of juist zekerheid je je bevindt.. Sterkte!

Het is geen fijne tijd, vind ik. Je moet opnieuw je ritme vinden. Misschien werk je nu thuis, of werk je in een vitaal beroep. Ik werk zelf in de zorg. Ik ben blij dat ik mag werken. Maar daarnaast heb ook ik mij aan te passen. In het begin vond ik dat heel lastig. Nu probeer ik meer te genieten.

Genieten in Corona tijd..

Ja hoe doe je dat?
Ik probeer zelf regelmatig te gaan wandelen. Daarnaast ritme in m’n dag te hebben. En.. echt ’s ochtends al aan te kleden. Gek genoeg werkt dat echt psychisch, ik word er actiever door 🙂
Vorige week mocht ik niet naar buiten ivm mijn klachten. Ik ben getest, negatief, jippie! De volgende dag ben ik direct naar de hei gegaan waar ik getuige was van een helikopter oefening. zo gaaf. Dat kom je dan zomaar even tegen.

Ik ben benieuwd waar jij in deze tijd van geniet?!

Waarom goede voornemens mislukken en hoe je het wel volhoudt

Als je doet wat je altijd deed,
krijg je wat je altijd kreeg.
Albert Einstein

Een pad ontstaat door er op te lopen

Wie een muur afbreekt, bouwt nieuwe inzichten op

Waarom mislukt het?

Je kent het vast wel. Je hebt je voorgenomen om gezonder te eten, om minder geld uit te geven, om efficiënt met je tijd om te gaan, om meer te genieten. Je start vol enthousiasme om na een week erachter te komen dat het is mislukt.

Het mislukt vaak doordat je teveel wilt in één keer. Of doordat je denkt, vandaag heb ik even geen zin, één keertje overslaan geeft niet. En zo mislukt je goede voornemen.

Hoe het wel gaat lukken

Het is goed om je doel op te schrijven. Vraag jezelf hierbij af: Waarom wil ik dit? Hoe ga ik dit doen? Het is belangrijk om te geloven dat je je doel kunt bereiken. Maak het daarom ook haalbaar.

Om je doel te bereiken is het noodzakelijk om dit in je dagelijkse leven te verwerken.
Een nieuwe gewoonte aanleren doe je door een oud patroon in je leven te doorbreken in kleine stapjes.

Voorbeeld: Je wilt gezond eten. In het weekend ga je helemaal los. Op zaterdag eet je patat en op zondag pizza. ’s Avonds houd je van een wijntje en chips. Je goede voornemen is gezond eten en je besluit dat het gedaan is met alle ongezonde dingen. Je kookt gezond, eet ’s avonds tomaat en komkommer. Na 2 weekenden heb je zo’n trek in iets lekkers, dat je jezelf één keer iets gunt. Daarna is je goede voornemen verleden tijd.

Je kunt beter stap voor stap richting een gezonder leven gaan. Bijvoorbeeld op zaterdag ga je koken ipv patat. De rest van je weekend houd je zoals die al was. Op deze manier maak je een kleine verandering, die je kunt volhouden. Je weet immers, morgen eten we pizza,, of vanavond ga ik genieten van chips.

Hoe gaat het met jouw goede voornemens? Wat helpt jou om het vol te houden?

Tips om makkelijk en snel online & offline geld te verdienen

Qassa en Euroclix

Je kent vast wel de websites Qassa en Euroclix. Mijn voorkeur is Euroclix, omdat ik daar toch het meeste geld uit gesleept heb. Klik er gerust op en meldt je aan, dan help je mij ook een beetje 🙂

Minder gebruikelijke tips

 • Gfk: De dagelijkse boodschappen scannen (geen kleding of meubels) Als je ook (anoniem) laat ‘meekijken’ met je tv en mobiel, tablet of laptop of een combinatie, dan verdien je steeds meer. Het is allemaal anoniem, het enige wat ze wel weten is je leeftijd, geslacht, of je alleen woont, dat soort dingen. Ook kun je enquêtes invullen, ik doe dit zelf niet vaak. Per enquête ontvang je gemiddeld € 0,50. Per jaar kan ik zelf ongeveer € 80,00 uit laten keren, ik kies vaak waardebonnen uit.
 • Schrijven: Kun je goed schrijven? Er zijn diverse websites die jou daarvoor willen betalen: Textbroker, Thuiswerken, enzovoorts.
 • Foto’s verkopen: Je kunt je foto’s online aanbieden bij bijvoorbeeld Shutterstock.
 • Influencer: Heb je 1000 abonnees op YouTube, dan kun je geld gaan verdienen.
 • Je tweedehands spullen verkopen via Marktplaats of bol.com.
 • Als laatste dan misschien een tip die enorm makkelijk lijkt maar die toch niet altijd makkelijk is, minder geld uitgeven aan je boodschappen en je vaste lasten. Het kost tijd en doorzettingsvermogen, maar je kunt er enorm veel geld mee besparen.
Elke euro is er één

Denk jij nu, maar het kost zoveel tijd…

Dan wil ik je motiveren! Ik heb daarvoor een goede tip die gegarandeerd werkt en wetenschappelijk is bewezen! Hierbij gaat het om het aanleren van nieuwe gewoonten.

Mijn volgende blog zal hierover gaan. Vind je dit interessant? Vergeet dan niet om je in te schrijven, dan krijg je vanzelf een berichtje als dit artikel online staat!

Heb jij aanvullingen voor deze blog? Of volg je misschien al een paar van bovenstaande tips? Laat je reactie hieronder achter.

Wat is een burnout?

Mijn persoonlijke ervaring

Het was december 2016, ik was net begonnen aan een nieuwe baan. Mijn werktijden waren van 9 tot 5. Dit was ik niet gewend. Ik was al jaren aan onregelmatige werktijden gewend. Ik ging ’s ochtends in het donker weg en kwam ’s avonds in het donker weer thuis.

De baan was stressvol. Ik kreeg mijn eerste klachten. Buikklachten, zenuwen, ik kon mij steeds en steeds minder goed concentreren. Ik huilde alleen nog maar. Ik voelde me down. Ik was moe. Ook al lukte het helemaal niet, ik bleef werken. Tot mijn manager mij naar huis stuurde.

Twee weken lang heb ik gehuild. En ik wist niet eens waarom. Ik had totaal geen energie en ik was al blij als ik aangekleed op de bank zat. Via het werk mocht ik naar een psycholoog. Daar kreeg ik te horen dat ik een burnout had. Ik moest mij zelf weer leren kennen. Mijn verleden verwerken. Mezelf lief vinden. Accepteren dat ik een burnout had. Mezelf iets gunnen. Omgaan met mijn perfectionisme. Ontdekken wat ik leuk vindt. Luisteren naar mijn gevoel. Leren hoe ik gelukkig wordt.

Een burnout betekent letterlijk opgebrand. Je hebt geen energie meer. Heel langzaam in het re-integratieproces trainde ik mijn lichaam weer meer energie te krijgen.

Anderen om mij heen begrepen mij vaak niet. Er waren ook heel veel, vaak onverwachts, mensen die het wel (her)kenden. Daar had ik veel steun aan.

Soms legde ik aan mijn vrienden uit hoe mijn energielevel in elkaar stak:
Een gezond iemand heeft 10 lucifers. Elke keer als je iets doet, brand er een lucifer op. Ik in mijn burnout heb drie lucifers. Je begrijpt dat als ik iets gedaan heb, mijn energie al bijna op is. Daarom kan ik niet alles meer en verdeel ik mijn energie over de dag.

Hoe ontstaat stress?

Bij stress wordt er door je lichaam cortisol aangemaakt. De cortisol wordt o.a. naar de hippocampus in je hersenen gestuurd, deze heeft weer invloed op de hypothalamus. Kortdurende stress is niet erg, maar chronisch uiteraard wel.

Bij langdurige stress wordt je geheugen minder, je wordt somber en krijgt last van meer (negatieve) emoties. Ook kun je angstgevoelens hebben, hartkloppingen, zweten, een verminderde eetlust.

Wat kun je hieraan doen?

Je kunt dit proces in je hersenen beïnvloeden door de hippocampus te activeren. Dit doe je door:

 • Beweging: Je hoeft niet fanatiek te gaan sporten. Bij een burnout lukt je dit waarschijnlijk ook helemaal niet. Maar wandelen is al ideaal! Mijn ervaring is dat als je moe bent, lichamelijk of in je hoofd, je weer energie krijgt na een eindje wandelen in de natuur.
 • Empathie: Zorgen voor je huisdier, iets doen voor een ander. Met empathie activeer je de hippocampus ook. Heel goed dus dat je voor een ander zorgt.
 • Muziek: Velen herkennen dit waarschijnlijk wel. Als je rustige muziek op zet, wordt je relaxter, als je vrolijke muziek op zet, word je vanzelf blij 🙂 Het maakt niet uit welke muziek je luistert voor het effect in je hersenen.
 • Zelfreflectie: Maak gebruik van bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie om zo reëel te kijken naar jouw gedachten.
 • Sociale contacten: Misschien heb je geen behoefte aan drukte of bezoek. Maar even een halfuurtje een vriendin die bij je op de bank zit en samen met je huilt of lacht, het doet wonderen!
 • Iets nieuws leren of doen: Leer haken, een nieuwe taal of iets anders, ga iets doen wat je nog nooit gedaan hebt.
 • Slapen: Goed slapen! Luister goed naar je lichaam en rust uit wanneer je voelt dat je moe wordt. Heb je overdag rust nodig? Probeer te gaan rusten vòòrdat je moe wordt.

Vond je deze blog interessant? Je helpt mij door deze blog dan te liken.
Wil je op de hoogte gehouden worden? Klik dan op volgen 🙂

Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website!

2020. Het jaar dat ik begin aan deze website.

Al vele jaren schrijf ik veel. Niet op websites en ook niet professioneel. Maar voor mezelf. In een notitieboekje. Schrijven helpt mij om situaties in het juiste daglicht te zien. Om mezelf te motiveren. Om meer van mezelf te houden. Om te GENIETEN.

Te genieten van het leven!

 • Hou jij ook van je leven?
 • Kun je genieten van de kleine dingen?
 • Of mis je soms die spirit om door te zetten?

Door middel van deze website wil ik je graag een inkijkje geven in mijn leven. Hoe ik van een gesloten, onzeker meisje een vrouw werd die geniet van het leven. Ik wil jou motiveren om ook te kunnen genieten en te houden van jouw leven!

De volgende onderwerpen kun je terugvinden op mijn website:

 • Wat is stress en hoe ga je daarmee om?
 • Tips om geld te besparen in het dagelijkse leven.
 • Hoe verminder je afval en rommel in je huis?
 • De zin en onzin van verzorgingsproducten.

Dit zijn een paar onderwerpen waar ik graag mee bezig ben in het dagelijkse leven.

Veel plezier op mijn website. En laat gerust een berichtje achter!

Lijst met goede producten voor de huid

Gezichtreiniging

Kruidvat – Micellair reiniger 3 in 1 sensitive 0%

Neutral – Face Wash

Gezichtsverzorging

Kruidvat – Skin Science derma sensitive

Oil of Olaz – 7 in 1 parfumvrij

Exfoliant

Paula’s Choice of Jetske Ultee – Glycolic Acid 8% aha gel

Paula’s Choice of Jetske Ultee – Salicylic Acid 1% of 2% bha gel

Zonnebrand

Jetske Ultee – Suncover en Suncare

Overige producten

Vaseline

Neutral – zinkzalf

Lekker – Natural deodorant neutral

Kruidvat – Zeepvrije wasgel

Sanex – Shampoo zero parfum

Verzorgingsproducten

In veel producten zitten toevoegingen die niets goed doen voor je huid. Heb jij ook last van een droge huid, acné, jeuk, bultjes of heb je last van rosacea?

Pas vooral op met ingrediënten zoals parfum, linalool, alcohol denat en tea tree oil. Maar daar blijft het niet bij. Er zijn meerdere ingrediënten waar je huid op kan reageren.

Ook koop ik mijn crème altijd in een pompflacon, zodat er geen zuurstof bij komt en het hygiënisch blijft.

Welke producten zijn goed voor mijn huid met bijvoorbeeld acné?

Het is lastig om door de bomen het bos nog te zien. Daarom heb ik een lijst voor je gemaakt: Lijst goede huidproducten

Een mooi leven – Een mooie huid!

%d bloggers liken dit: